Tervetuloa keskustelemaan Hyvinkäälle 

Terhi Kallio

TERAPEUTTI

Olen ammatiltani kriisi- ja erityistilanteiden johtamisen YAMK, sairaanhoitaja ja ratkaisukeskeinen terapeutti. Olen käynyt ratkaisukeskeisen psykoterapian ylemmän korkeakoulututkinnon (Solution Focused Therapy UWE, PgDip). Tarkoituksena on hakeutua vielä vuoden 2020 kevään aikana opiskelemaan sosiaali- ja terveystutkimuksen ja johtamisen maisteriohjelmaa. Suomessa käynnissä oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on herättänyt kiinnostukseni opiskella sote-osaajaksi sekä tarjota kansalaisille palveluita tasavertaisesti ja helposti. Sydäntäni lähellä ovat myös eläimet, joten olen suorittanut koirani cairnterrieri Callen kanssa koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n testin. Tarkoituksena on käydä vielä 10op mittainen koira-avusteisen työskentelyn koulutusjakso jossakin vaiheessa. 

Ratkaisukeskeinen työskentely on myönteistä, voimaannuttavaa, tavoitelähtöistä ja tulevaisuuteen suuntautuvaa. Terapeuttina olen empaattinen, kuunteleva, positiivinen ja kanssani on helppo jutella mistä vain. Työkokemusta on vuodesta -02 ja terapeuttina olen työskennellyt vuodesta -16 yksilöasiakkaille, pariskunnille sekä perheille. Asiakkaat ovat olleet nuoria, aikuisia, pariskuntia, perheitä ja lapsia. Olen työskennellyt Lastenpsykiatrian puolella vuodesta -19 lähtien terapiatyön lisäksi.  

Tällä hetkellä opiskelen ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi eli nepsy-valmentajaksi. Nepsy-koulutus on vuoden mittainen. Koulutuksen aikana sekä sen jälkeen pystyn auttamaan lapsia perheineen neuropsykiatrisissa haasteissa vielä paremmin. Neuropsykiatrisia haasteita voivat olla tarkkaamattomuus, keskittymiskyvyn puute, erilaiset herkkyydet, aistisäätelyhäiriöt yms. oireet. Diagnoosia ei tarvita, jos haluatte hakeutua perheenä vastaanotolleni. Olen perehtynyt myös erityisherkkyyteen lasten, nuorten sekä aikuisten kohdalla. Erityisherkkyydestä on uutisoitu paljon ja erityisherkkyyttä on paljon ympäri maapallon. Näen erityisherkkyyden voimavarana sekä vahvuutena. Herkkyyttä ei mielestäni pidä piilotella. Kun opit tulemaan toimeen herkkyytesi kanssa, niin vointisi myös usein kohenee ja pystyt toimimaan eri tavalla eri tilanteissa.   

DKT-terapiaa käytän myös apuna ratkaisukeskeisen terapian rinnalla, koska tällä hetkellä opiskelen tähän terapiaan perehdyttävää kurssia. DKT tähtää muutokseen, pyrkimykseen luopua haitallisista toimintamalleista ja uusien toimintamallien löytymiseen. Mindfulness ja muut tietoisen läsnäolon harjoitteet ovat tärkeässä roolissa tässä terapiamuodossa, koska näiden avulla pyritään lisäämään hyväksyntää itseä kohtaan. DKT:ta voi menestykkäästi käyttää, jos asiakas haluaa oppia rakentavampia keinoja säädellä tunteitaan ja oppia tulemaan tunteidensa kanssa toimeen. 

Kokemusta on paljon parisuhdeterapiasta. Parisuhteiden haasteet voivat olla hyvin monenlaisia, kuten seksuaalisuuteen, läheisyyteen tai kommunikaatioon liittyviä.    Parisuhdeterapia on usein auttanut näihin haasteisiin myönteisesti. Seksuaalisuuteen liittyvistä asioista voi puhua myös avoimesti kanssani, koska parisuhdeasioihin liittyy hyvin usein myös seksuaaliset asiat. Yksilöasiakkaiden kanssa työskentelystä on myös paljon kokemusta. Voin auttaa sinua, jos haluat tutkiskella ajatuksiasi ja miettiä tulevaisuuden suuntaa. On normaalia tuntea itsensä välillä ahdistuneeksi, surulliseksi, stressaantuneeksi, uupuneeksi, pelokkaaksi tai aistia erilaisia tuntemuksia kehossa. Tuntemukset kehossa kertovat aina ensin loppuun kulutetusta energiasta ja tarkkaan oireita kuunnellen voimme löytää "energiavarkaat" sekä lähteä terapeuttisin työmenetelmin voimaannuttamaan sinua. Elämässä sattuu ja tapahtuu myös ikäviä asioita. Usein elämänkriisi tai traumat oireilevat eri tavoin, vaikka emme tiedostaisikaan tuntemusten johtuvan näistä. 

Tarjoan myös yksilö -ja ryhmätyönohjausta. Työnohjauksella pyritään käsittelemään työasioita eri näkökulmista. Pyrkimyksenä on työhyvinvointi sekä uusien ratkaisujen löytäminen.

TÄLLÄ HETKELLÄ EN OTA UUSIA ASIAKKAITA!   

Ota yhteyttä. Yhteydenottolomakkeen löydät kohdasta YHTEYSTIEDOT.