Yrityksen taustaa

29.09.2018

Olen ratkaisukeskeinen terapeutti ja valmistun psykoterapeutiksi 12/2018. Ratkaisukeskeisyys on myönteistä, tulevaisuusuuteen suuntautuvaa ja asiakaslähtöistä. Työvälineeni ovat luovia ja apunani voin käyttää kortteja, piirtämistä, fläppitaulua, unityöskentelyä, valokuvia, musiikkia yms. Vastaanottotilani ovat viihtyisät, kauniit ja rennot. Tila sijaitsee kävelymatkan päässä rautatieasemalta ja paikoitusta on autolle hyvin.

Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Päädyin itse sairaanhoitajaopiskelijaksi terveyteen liittyvän kiinnostukseni vuoksi. Jo lapsena olin kiinnostunut hyvinvoinnista, sairauksien ennaltaehkäisystä ja liikunnasta. Sairaanhoitajan työ on opettanut joustamaan. On osattava tehdä kiireessä vaativia asioita ja joskus voi tuntea, kuinka ilmapiiri voi olla kireä työyhteisössä kiireen vuoksi. Siihen vielä päälle työpaikan konfliktit, käsittelemättömät asiat, tunnetaakka ja riittämättömyyden tunne, koska et voi auttaa tarpeeksi, olla riittävästi läsnä potilaalle tai vanhukselle. Voi, miten tärkeää olisikaan antaa aikaa ja pysähtyä kuuntelemaan iäkästä tai apua tarvitsevaa potilasta! Näiden tunteiden vuoksi päädyinkin opiskelemaan myös johtamista, koska toiveenani olisi ehkä joskus päästä vaikuttamaan johtamiseen ja erityisesti hoitotyön kehitykseen. Tärkeänä pidän työntekijöiden jaksamista ja työyhteisösovittelun taitoja, koska henkilökunnan jaksaminen ja hyvinvointi heijastuvat potilastyöhön väistämättä.

Kuuntelin lapsena jo mielelläni viisaan mummoni tarinoita. Oli hieno päästä Etelä-Suomesta Heinävedelle korpimökkiin keskelle ei mitään, poimimaan mansikoita, soutamaan, saunomaan ja tietysti kuuntelemaan mummoni entisajantarinoita. Niitä jaksoin kuunnella iltamyöhään ja edelleen ikäihmisten tarinat sekä viisaus kiinnostaa. Omille lapsilleni olen myös opettanut "elämän viisauksien" kuuntelemisen tärkeyttä. Ikäihmiset ja lapset ovat mielestäni rikkaus. ikäihmisten ja lasten kautta opimme arvostamaan elämän pieniä, mutta rikastuttavia asioita. Isäni sairastuminen etenevään sairauteen ja kuolema vuonna 2017 on opettanut surutyön kaikki askeleet läpikotaisin. Olen isäni sairauden myötä tutustunut omaishoidon "rankkuuteen", äitini tukemiseen ja kaikkiin niihin moniin hoidettaviin asioihin, mitä menetetyn omaisen jälkeen tulee hoitaa surun keskellä.

Kaikki nämä kokemani asiat ovat varmasti johdattaneet opiskelemaan vielä psykoterapiaa ja tietysti ratkaisukeskeistä. Ratkaisut ovat tärkeitä, oli elämäntilanteesi mikä tahansa. Erimielisyyksien, haasteiden, omien tunteidesi, tuntemuksiesi yms. käsittely voi parantaa merkittävästi parisuhdetta, perhesuhteita, työilmapiiriä sekä henkilökohtaisesti omaa vointiasi. Hyvinvointiin sekä terveyteen kannattaa panostaa myös keskustelun avulla. Mummoni rakasti myös keskustelutuokioita ja se oli varmasti hänelle se voimavara selvitä yli 90-vuotiaaksi elinvoimaisena. Perinne jatkukoon!