Kuinka opin hidastamaan vauhtia?

27.09.2018

Jokaisella meillä on omat arkipäiväiset haasteemme, mihin toivoo muutosta. Joskus voi olla liikaa tehtäviä asioita ja saattaa tuntua, ettei voimat riitä arjen pyörittämiseen. Onko kaiken kunniakkaasti hoitavia superihmisiä sitten olemassa? Superihmisillähän asiat sujuu täydellisesti kuin tanssi, arjen askareet hoidetaan ilolla ja aikaa jää kaikkeen ylimääräiseenkin kaiken muun lisäksi. Voin lohduttaa sinua, ettei ole olemassa superihmisiä. Kaikki ovat joskus väsyneitä ja uupuneita. Joskus vain voi olla aivan puhki kaikesta, koska juuri väsymyksen hetkinä usein sataa lisää "lunta tupaan". Tällä tarkoitan sitä, että kaikkea lisähämminkiä voi tulla juuri sinä päivänä tai viikkona, kun ei lisärasitteita enää jaksaisi. No kuitenkin rengas voi autosta puhjeta, lapsi voi sairastua, kotiavaimia ei löydy, postilaatikkoon tipahtaa liikaa laskuja, itse sairastut, myöhästyt tärkeästä tapaamisesta, liikenne hidastelee, työhaasteet kasaantuu yms. 

Mutta miten sinä voit selvitä tästä haasteellisesta ajanjaksosta kunnialla? Itse olen selvinnyt ajatusten voimalla ja hidastamalla vauhtia. Voit miettiä, miten paljon kauniita asioita elämääsi kuitenkin kuuluu. Voit miettiä, millaista elämäsi on ollut seesteisenä ajanjaksona. Voit miettiä myös, minkä vuoksi sinä nyt kestät tätä kaikkea pyöritystä. Onko sinulla joku päämäärä tai unelma? Voit keksiä itsellesi myös jonkun palkinnon, minkä saat kaiken tämän jälkeen. Joskus elämäntahdin hidastaminen voi auttaa todella paljon. Vaikka ympärillä on kiireen tuntua ja paljon tekemättömiä asioita, niin suo itsellesi silti hetkiä rauhoittua tai tehdä jotakin, mistä sinä itse pidät. 

Joskus ei vain ehdi lepäämään kiireen keskellä, mutta rauhallisia hetkiä voit suoda itsellesi ja pysähtyä, vaikka ympärillä "myrskyää". Mielen lepuuttaminen on todella tärkeää. Jos kireä ja kiireistä olotilaa kannetaan koko ajan mukana, niin se vaikuttaa myös kaikkiin muihin ympärilläsi oleviin ihmisiin negatiivisesti. No miten kiireen tunteen voi selättää konkreettisesti?  Kodinkuvalehden artikkelissa on kerrottu yksinkertaisesti, mitä kannattaisi ryhtyä harjoittelemaan. Artikkelissa kehotettiin keskittymään viiteen jo sinulla tärkeään asiaan, pysähtymään ainakin vartin ajaksi päivittäin, hengittämään keskittyneesti, listaamaan viisi tärkeää arvoa ja miettimään, miten arvot toteutuu elämässäsi. Riittävän levon määrä oli myös tärkeää sekä terveellinen ruokavalio ja liikunta. Ajatusten voimaa pidettiin myös tärkeänä! Tulisi ajatella sitä, mitä elämään haluaa. Jos kiirettä ei halua elämään, niin ei sitä myöskään pidä ajatella.       https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/psykologia/nain_vahennat_kiireen_tuntua

Tavoittele mielesi tasapainoa viimeistään, kun elämä koettelee, "lunta sataa" tupaan tai olet äärirajoillasi. Näiden mielen tasapianoon vaikuttavien keinojen avulla voit välttää turhat ristiriidat myös työssä sekä kotona helpommin. Usein kiireen tunteen aistii omassa kehossaan stressin tunteina tai terveys alkaa reistaamaan. Tässä vaiheessa kannattaa viimeistään painaa jarrua!

Mukavaa viikkoa! Muistakaa pysähtyä, hengitellä sekä ajatella mukavia asioita!