Osallistu arvontaan

23.02.2019

Nyt on mahdollista osallistua arvontaan Facebookissa Terapeutti Terhi Kallio/Figura Wellness. Arvonnassa on tämä ihana kirjanen. Tämä voitto on täynnä vinkkejä rakkausteoista. Tehtävien avulla voit oppia näyttämään rakkautta vielä paremmin ja voit piristää parisuhdettanne. Arvonta on käynnissä 2.3. asti. Tämä kirjasen voittaminen on hyvä mahdollisuus! Voit oppia kirjasen avulla näyttämään kumppanillesi rakkaustekoja.  

Parisuhteen eteen on tehtävä töitä. Muistathan, että rakastuit helposti? Vaivaa saattaa kuitenkin tuottaa rakkauden ylläpitäminen parisuhteessa. Mikä siinä sitten on niin vaikeata? Ei oikeastaan mikään, mutta odotuksemme saattavat olla liian suuria tai saatamme kuvitella, että parisuhteemme ei ole kylliksi hyvä. Odotusten vuoksi emme viitsi edes nähdä vaivaa parisuhteemme eteen, koska luulemme, ettei parisuhde paremmaksi muutu. Mistä nämä odotukset sitten tulee? Voi olla, että olemme liiaksi katselleet vierestä toisten parisuhteita, heidän menemisiään ja someen päivitettyjä julkaisuja. 

Tärkeätä on keskittyä omaan parisuhteeseen ja lähteä tekemään parisuhteen eteen jotakin. Te varmasti tiedätte pariskuntana, mitä nämä asiat ovat. Joskus voi kuitenkin olla vaikea löytää uudelleen parisuhteeseen näitä asioita, mitkä ennen pitivät parisuhteenne "vauhdissa". Nyt parisuhteenne saattaa tuntua pysähtyneeltä, mutta keskittymällä parisuhteeseen ja rakkaustekoihin voidaan saada parisuhde taas loistoon. Parisuhteen saa todella helposti järkkymään, mutta kyllä parisuhteen voi saada myös eheytymään. 

Pienten lasten perheessä parisuhteen eteen tulee tehdä vielä enemmän töitä. Keskitymme helposti liiaksi vain lapsiin ja unohdamme parisuhteen lähes kokonaan. Sama pätee myös parisuhteeseen, missä toinen osapuoli sairastaa. Parisuhde ei kestä, jos monia vuosia keskitytään vain tiettyyn asiaan liiaksi. Näin helposti unohtuu, että myös kumppani on se tärkeä tai oikeastaan se tärkein, mitä ilman ei pärjäisi arjen pyörityksessä. Parisuhteeseen on löydettävä "yhteinen sävel", mikä miellyttää molempia osapuolia. 

Jotta yhteinen sävel löytyy on pystyttävä puhumaan toiveista ja annettava sopivasti tilaa parisuhteessa. On hyvin tärkeää, että molemmat pääsevät välillä harrastamaan tai tapaamaan ystäviä. Joskus toinen voi sanoa, ettei tarvitse omaa aikaa. Se ei usein pidä paikkaansa. Toinen voi olla niin tottunut olemaan koko ajan kotona perheen parissa, ettei osaa edes ajatella muuta. Harrastaminen on yksi tärkeä asia, mitä kannattaa vaalia parisuhteessa. Kummankin tulisi päästä harrastamaan liikuntaa säännöllisesti. Mielestäni juuri liikunnan harrastaminen pitää mielen vireänä ja nostaa itsetuntoa. Mielen virkeys auttaa tietysti myös parisuhteeseen positiivisesti. Lisäksi yhteinen aika ajoittain tekee hyvää parisuhteelle. Kaksistaan ilman lapsia on helpompi keskustella ja tehdä ehkä jotakin mukavaa yhdessä, kuten mennä elokuviin tai syömään hyvin. Yhteisen ajan järjestäminen on aina rakkaudellinen teko. 

Jos parisuhteen haluaa taas toimivan paremmin, niin tärkeää on siis keskittyä parisuhteeseen, keskustella, tehdä rakkaudellisia tekoja ja harrastaa liikuntaa. Näillä voi jo paljon vaikuttaa parisuhteeseen!